Kuchařské recepty pro každého

Salát z čerstvých ryb

Potřebujeme tyto suroviny:
Čerstvá ryba (například 170 g jesetera nebo 190 g bílé ryby)
50 g majonézy
20 g citrónu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na ozdobu připravíme jeden plátek citrónu, olivy, vařenou mrkev nebo kyselé okurky, černý pepř, petržel, pórek nebo čerstvou cibuli.
Do horkého rybího bujónu nebo horkého zeleninového odvaru se dá očištěná a umytá ryba.
Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Pak necháme i s bujónem vychladnout.
Rybu zbavíme kostí a očistíme ji od kůže.
Nakrájíme ji na plátky a smícháme s majonézou.
Ochutíme citrónovou šťávou a solí.
Uložíme na talíř a ozdobíme.
Salát z čerstvých ryb
Salát z čerstvých ryb