Kuchařské recepty pro každého

Rýžový nákyp s Lučinou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 sáčky parboiled rýže
200g Lučiny
2 vejce
8 půlek kompotované broskve
80 g másla
100 g práškového cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
Zapékací misku vymažeme kouskem másla.
Zbylé máslo utřeme dohladka s cukrem, přidáme Lučinu a žloutky z vajec a smícháme s rýží.
Polovinu směsi vložíme do zapékací misky, poklademe ji plátky broskví a překryjeme druhou polovinou směsi.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170°C asi 40 minut.
Mezitím ze zbylých bílků ušleháme sníh, který těsně před dopečením navršíme na rýžovou směs a necháme v troubě zezlátnout.
Podáváme jako dezert nebo i jako hlavní chod.
Rýžový nákyp s Lučinou
Rýžový nákyp s Lučinou