Kuchařské recepty pro každého

Rýžové pirožky se žampióny a smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hladké mouky
80 g rýže
80 g sterilovaných žampiónů
5 vajec
150 g smetany
80 g másla
půl prášku do pečiva
sůl
pepř
kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, máslo, 1 vejce a smetanu.
Rýži uvaříme v osolené vodě, smícháme ji s žampióny, 3 vajíčky, osolíme a opepříme.
Na válu vyválíme těsto, z kterého tvoříme obdélníky.
Do středu každého dáme náplň, stočíme a potřeme bílkem.
Posypeme kmínem a pečeme v troubě na pečícím papíře asi 15 minut.
Rýžové pirožky se žampióny a smetanou
Rýžové pirožky se žampióny a smetanou