Kuchařské recepty pro každého

Rychlé bramborové škubánky

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g brambor
hladká mouka
máslo
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme a nakrájíme.
Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly všechny ponořené a vaříme, dokud nezměknou.
Poté vodu z brambor slijeme, ale nevyléváme! Dáme ji stranou.
Brambory v hrnci zaprášíme moukou, přiklopíme pokličkou a pořádně protřepeme.
Dále do hrnce nalijeme asi 150 ml vody, ve které jsme předtím vařili brambory.
Vše provaříme asi 5 minut.
Potom brambory řádně pomačkáme, aby vznikla hladká lepivá hmota.
V malém hrnečku rozpustíme sádlo nebo máslo, ve kterém si namáčíme velkou lžíci a tvoříme škubánky.
Podáváme například s mletým mákem a cukrem a tvarohem nebo se slaninou opraženou na cibulce.
Rychlé bramborové škubánky
Rychlé bramborové škubánky