Kuchařské recepty pro každého

Rybízová bublanina

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g polohrubé mouky
250 g práškového cukru
4 vejce
0,25 l mléka
půl balíčku prášku do pečiva
70 g oleje
rybíz
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky utřeme s polovinou cukru a olejem, přidáme prosátou mouku a jen tolik mléka, aby vznikla hustá kašovitá hmota.
Pak vmícháme tuhý sníh z bílků smíchaný s práškem do pečiva a zbylým cukrem a podle hustoty těsta přidáme mléko.
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, na těsto rozsypeme rybíz předem promíchaný s moukou a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Vychladlou bublaninu posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Rybízová bublanina
Rybízová bublanina