Kuchařské recepty pro každého

Rybičky v aspiku

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g kyselých rybiček
150 g sterilovaných okurek
petrželka
kopr
1 mrkev 150 g celeru
1 mladá cibulka
1 červená paprika
5 křepelčích vajíček
500 ml masového vývaru
20 g želatiny
4 lžíce octa
sůl
špetka drceného pepře
4 lžíce jogurtu
1 lžička olivového oleje
1 lžička kečupu
1 lžička vegety
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme, Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
Uvaříme je ve vývaru doměkka.
Vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem.
Přidáme želatinu, ve vývaru ji rozpustíme a zahřejeme na 80°C.
Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, a necháme důkladně zatuhnout.
Na vrstvu aspiku naskládáme nudličky zeleniny, nakrájenou sterilovanou okurku, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček.
Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme zatuhnout.
Rybičky v aspiku podáváme přelité jogurtovou omáčkou, kterou si připravíme promícháním jogurtu, olivového oleje, lžičky kečupu a lžičky vegety.
Rybičky v aspiku
Rybičky v aspiku