• 300 g kyselých rybiček
• 150 g sterilovaných okurek
• petrželka
• kopr
• 1 mrkev 150 g celeru
• 1 mladá cibulka
• 1 červená paprika
• 5 křepelčích vajíček
• 500 ml masového vývaru
• 20 g želatiny
• 4 lžíce octa
• sůl
• špetka drceného pepře
• 4 lžíce jogurtu
• 1 lžička olivového oleje
• 1 lžička kečupu
• 1 lžička vegety
Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme, Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
Uvaříme je ve vývaru doměkka.
Vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem.
Přidáme želatinu, ve vývaru ji rozpustíme a zahřejeme na 80°C.
Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, a necháme důkladně zatuhnout.
Na vrstvu aspiku naskládáme nudličky zeleniny, nakrájenou sterilovanou okurku, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček.
Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme zatuhnout.
Rybičky v aspiku podáváme přelité jogurtovou omáčkou, kterou si připravíme promícháním jogurtu, olivového oleje, lžičky kečupu a lžičky vegety.