Kuchařské recepty pro každého

Rybí salát se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
190 g bílé ryby
30 g sterilovaných okurek
10 g cibule
20 g vařených vajec
5 g petržele
20 g rajčat
20 g mrkve
30 g brambor
sůl
ocet
černý pepř
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V horkém rybím bujónu nebo zeleninovém vývaru uvaříme očištěnou a omytou rybu.
Necháme ochladit v bujónu, očistíme od kostí a kůže a nakrájíme na plátky.
Neoloupané brambory položíme do studené vody s trochou soli a vaříme na mírném ohni.
Loupeme ještě teplé.
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, jen cibuli krájíme na plátky.
Zeleninu položíme na talíř a okolo zeleniny dáme kousky ryby.
Salát zaléváme směsí z octu a oleje.
Nahoře zdobíme okurkami, mrkví, rajčaty a petrželí.
Rybí salát se zeleninou
Rybí salát se zeleninou