Kuchařské recepty pro každého

Rybí salát s bylinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g filé s kůží
1 cibule
svazek ředkviček
1 zelený salát
100 g sterilované řepy
80 g sterilovaného celeru
100 g sterilovaných okurek
150 g bílého jogurtu
200 ml bílého vína
1 citrón
sůl
špetka drceného pepře
2 kuličky nového koření
3 kuličky celého pepře
1 bobkový list
snítka bazalky
snítka kopru
1 lžička strouhaného křenu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na salát použijeme filety z ryb, které mají bílé maso jako například.
Rybí filety důkladně očistíme, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody ochucené bílým vínem a divokým kořením, přidáme nakrájenou cibuli a rybu uvaříme doměkka.
Měkké rybí maso vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
Pak maso rozkrájíme na větší kousky a lehce promícháme s nakrájenými ředkvičkami, sterilovanou řepou, celerem a okurkami.
Listy hlávkového salátu, kopr a bazalku opláchneme, natrháme na kousky a přidáme do salátu.Bílý jogurt ochutíme citrónovou šťávou, strouhaným křenem, drceným pepřem a solí, rybí salát touto zálivkou zalijeme a dobře promícháme.
Podáváme s pečivem.
Rybí salát s bylinkami
Rybí salát s bylinkami