Kuchařské recepty pro každého

Rybí předkrm na topince

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g sladkovodní ryby (např. kapr
pstruh)
1 malá cibule
1 lžíce másla a 2 lžíce oleje
sůl
citronová šťáva
1 sklenka bílého vína
1 čínské zelí nebo hlávkový salát
5 lžic sterilovaného hrášku s mrkví (nebo zmrazeného
uvařeného a ochlazeného)
1 jablko
2 vejce vařená natvrdo
100 g majolky
1 dl husté smetany ke šlehání
6 plátků toastového chleba
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ne oleji s máslem.
Rybu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme k cibuli a po obou stranách ji opečeme.
Potom rybu podlijeme vínem a podusíme, až se víno odpaří.
Sejmeme s ohně, rybu vykostíme a pokrájíme nadrobno.
Čínské zelí nebo hlávkový salát opereme, osušíme a nakrájíme na nudličky (několik listů si dáme stranou).
Jablko rozkrájíme na kostičky a hned zakapeme citronovou šťávou.
Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Salát či zelí, jablko, vejce a hrášek s mrkví smícháme v míse s výpekem z ryby, majolkou a smetanou.
Nakonec lehce vmícháme rybí maso a salát dáme do chladu odpočinout.
Před podáváním opečeme toastový chléb, položíme na něj lístek zelí nebo hlávkového salátu.
Na každý toast urovnáme salát a ozdobíme podle chuti a možností.
Rybí předkrm na topince
Rybí předkrm na topince