Kuchařské recepty pro každého

Rybí polévka se zázvorem

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g rybího filé
100 g očištěných krevet
2 bílky
malý zázvor
5 stroužků česneku
1 l masového vývaru
1 lžíce bílého vína
1 lžíce griotky
hladká mouka na obalení
čerstvá petržlenová vňať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno.
Petrželovou nať umyjeme a nasekáme.
Filé umyjeme a nakrájíme na malé kousky, krevety rozmrazíme, umyjeme a vysušíme.
Filé a krevety osolíme, obalíme postupně v hladké mouce a rozšlehaném bílku a dáme do vroucího vývaru.
Přidáme zázvor a česnek a vaříme na mírném ohni asi 5 minut.
Pak přidáme víno a griotku a posypeme petrželovou natí.
Rybí polévka se zázvorem