Kuchařské recepty pro každého

Rybí polévka s rajčatovým protlakem

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g očištěného kapřího masa
80 g rajčatového protlaku
20 g másla
česnek
petrželka
sůl
1 kapří hlava
kousek mrkve
celeru
petržele a cibule
2 celé pepře
1 zrnko nového koření
kousek bobkového listu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do 0,5 l studené vody vložíme očištěnou kapří hlavu a vaříme na malém plameni.
Po chvilce přidáme cibuli, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, sůl, a vaříme dále půl hodiny.
Pak vývar scedíme, vmícháme rajčatový protlak, přivedeme k varu, přidáme vykostěné, na kousky nakrájené kapří maso a vaříme je 10?12 minut.
Do polévky přidáme máslo, na kostičky nakrájené maso z kapří hlavy a zeleninu z vývaru, okořeníme česnekem utřeným se solí a jemně rozsekanou petrželkou a podáváme.
Rybí polévka s rajčatovým protlakem