Kuchařské recepty pro každého

Rybí polévka s garnáty

Potřebujeme tyto suroviny:
250g syrových garnátů v krunýři
500g rybích odřezků
2 cibule
1 lžíce oleje
1 lžička semen koriandru
1 bobkový list
125ml suchého vermutu
375ml bílého vína
2 fenykly
2 středně velké mrkve
1 svazek kopru
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Garnáty vyjmeme z krunýřů a odložíme je stranou.
Odstraníme střívka a garnáty opereme.
Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme.
Rozehřejeme olej a osmahneme na něm garnátové krunýře, čtvrtky cibule, koriandr a bobkový list.
Bohatě pokapeme suchým vermutem.
Pak přidáme bílé víno, 1000ml vody a rybí odřezky.
Uvedeme do varu a vaříme na malém ohni zhruba 20minut.
Očistíme a omyjeme fenykly, mrkev oloupeme.
Obojí rozkrájíme na tenké plátky nebo na nudličky.
Kopr opereme, osušíme a otrháme lístky.
Rybí polévku přecedíme přes síto, osolíme, opepříme, vložíme fenykl a mrkev, asi 10minut povaříme.
Přidáme garnáty a ještě 3 minuty vaříme.
Přisolíme a posypeme koprem.
Rybí polévka s garnáty