Kuchařské recepty pro každého

Rybí polévka s chilli

Potřebujeme tyto suroviny:
15g sušených čínských hub
2 lžíce slunečnicové oleje
1 cibule
100g hrášku
100g bambusových výhonků
3 lžíce sladké omáčky chilli
1,2 l rybího vývaru
3 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžíce čerstvé nati koriandru
400g filé z tresky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vložte houby do velké mísy.
Nalijte na ně dostatek horké vody, aby je pokryla, a nechte 5 minut stát.
Nechte je v cedníku okapat.
Ostrým nožem je nakrájejte na větší kusy.
V předehřátém woku nebo velké pánvi rozpalte slunečnicový olej.
Přidejte pokrájenou cibuli a 5 minut ji smažte, aby změkla.
Přidejte hrášek a bambusové výhonky, omáčku chilli, vývar a sójovou omáčku a uveďte ji do varu.
Přidejte koriandr a tresku a nechte na mírnějším plameni vařit 5 minut, nebo dokud se ryba důkladně neprovaří.
Nalijte polévku do nahřátých misek, ozdobte zbývajícím koriandrem a podávejte ji horkou.
Rybí polévka s chilli