Kuchařské recepty pro každého

Rybí polévka s česnekem

Potřebujeme tyto suroviny:
hlava
odřezky a vnitřnosti z kapra
3 stroužky česneku
50 g petržele
50 g celeru
80 g másla
50 g hladké mouky
sůl
muškátový oříšek
5 zrnek pepře
5 zrnek nového koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hlavu, odřezky a rybí vnitřnosti vaříme 30 minut v osolené vodě s pepřem, novým kořením a česnekem.
Petržel a celer nastrouháme, osmahneme na másle a přidáme do vývaru.
Po změknutí masa polévku přecedíme, maso a ostatní protlačíme přes síto, přidáme světlou jíšku a vaříme 20 minut.
Do hotové polévky nastrouháme trochu muškátového oříšku.
Rybí polévka s česnekem