Kuchařské recepty pro každého

Rybí polévka s brambory a zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g očištěného rybího masa
sůl
několik zrnek celého pepře
1 červená paprika
1 zelená paprika
4 rajčata
kousek celeru
1 feferonka
1 lžíce oleje
1 cibule
1 lžíce papriky
400 g oloupaných brambor
petrželka
bílý jogurt
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a vaříme 20 minut.
Zeleninu očistíme, z paprik vyjmeme jádřince a nakrájíme je na nudličky, rajčata spaříme sloupneme a překrájíme, celer nahrubo nastrouháme, feferonku rozsekáme.
Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, doplníme zeleninou, osolíme, zastříkneme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
Měkké maso scedíme, koření odstraníme.
Do horkého vývaru přidáme brambory a uvaříme je do měkka, doplníme zeleninou, kousky masa a prohřejeme.
Polévku doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou a na talířích zdobíme jogurtem.
Rybí polévka s brambory a zeleninou