• 1,5 kg ryb
• 2 vejce
• 3 na tvrdo uvařená vejce
• 10 dkg másla
• 1 polévková lžíce oregána
• čajová lžička paštikového koření
• 1/3 l horkého mléka
• půl lžíce Vegety
• 3 lžíce polohrubé mouky
• polovina malé tuby sardelové pasty
• strouhanka
Ryby podusíme, vykostíme a umeleme na masovém strojku, potom ještě mixujeme v mixéru, aby maso bylo co nejjemnější.
Dva žloutky s 3 lžícemi polohrubé mouky, s veškerým kořením a 1 lžíci másla šleháme v hrnci nad ohněm, zároveň přiléváme horké mléko až vznikne hladká hmota - bešamel, kterou necháme zchladnout.
Bílky ušleháme, smísíme s rybím masem, bešamelem a sardelovou pastou, dochutíme solí a pepřem.
Hmotu nalijeme do vymaštěné a jemnou strouhankou vysypané formy (tzv.
srnčí hřbet).
Nejdříve nalijeme asi polovinu formy a když chceme paštiku vylepšit, položíme tři na tvrdo vařená vejce a zalijeme zbytkem hmoty.
Formu zakryjeme hliníkovou folií a dáme na 1 hodinu do vyhřáté trouby upéci.
Po upečení formu obrátíme na prkénko, paštika sama po vychladnutí vypadne.