Kuchařské recepty pro každého

Rybí krém s hráškem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g rybích odřezků a vnitřností
120 g vařených brambor
150 g kořenové zeleniny
60 g cibule
50 g másla
120 g zeleného hrášku
2 vejce
sůl
muškátový květ
150 ml smetany ke šlehání
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rybí odřezky, vnitřnosti a cibuli uvaříme v osolené vodě.
Uvařené maso scedíme, obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme.
Stejnoměrně nastrouhanou (nebo nakrájenou) kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli krátce osmahneme a podusíme na másle, okořeníme muškátovým květem, zalijeme vývarem z ryb a vaříme asi patnáct minut (až zelenina změkne).
Pak přidáme část hrášku, vařené a jemně nastrouhané brambory, krátce povaříme a pak polévku důkladně rozmixujeme.
Nakonec přidáme smetanu, obrané kousky rybího masa a nasekanou petrželovou nať.
Podáváme s omeletkami připravenými z vajec, soli a hrášku.
Rybí krém s hráškem