Kuchařské recepty pro každého

Rybí kotlík

Potřebujeme tyto suroviny:
50 dkg rybího filé z tresky
1 cibule
5 dkg rýže
10 dkg malých rajčat
1 citrón
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
0,25 l vývaru
10 dkg šlehačky
2 lžíce středně ostré hořčice
půl lžičky tymiánu
půl lžičky hořčičného semínka
sůl
mletý bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filé důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut odležet.
Na pánvi rozehřejeme máslo, v něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme filé nakrájené na úhledné kousky a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.
Pak zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, který jsme rozředili smetanou a doplnili hořčicí, tymiánem a hořčičnými semínky, a chvíli povaříme.
Rýži uvaříme v osolené vodě a okapanou ji smícháme s podušenou rybou.
Přidáme nakrájená drobná rajčata, dochutíme solí a pepřem.
Rybí kotlík
Rybí kotlík