• 9 kg plevelných ryb (plotice
• perlín
• karas
• apod.)
• 3 kg vepřového bůčku
• česnek
• sůl
• pepř
• 15 g drceného kmínu
• 10 g majoránky
• mletá pálivá paprika
• mletá sladká paprika
• cca 0,5 l rybího vývaru z hlav
• kostí a ploutví
Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme (to abychom zlikvidovali mezisvalové kůstky).
Bůček umeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme.
Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty (měla by to být hustá kompaktní směs) a necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet.
Pak naplníme do střívek a udíme 5 hodin při teplotě cca 90°C.