Kuchařské recepty pro každého

Rybí klobásy

Potřebujeme tyto suroviny:
9 kg plevelných ryb (plotice
perlín
karas
apod.)
3 kg vepřového bůčku
česnek
sůl
pepř
15 g drceného kmínu
10 g majoránky
mletá pálivá paprika
mletá sladká paprika
cca 0,5 l rybího vývaru z hlav
kostí a ploutví
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme (to abychom zlikvidovali mezisvalové kůstky).
Bůček umeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme.
Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty (měla by to být hustá kompaktní směs) a necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet.
Pak naplníme do střívek a udíme 5 hodin při teplotě cca 90°C.
Rybí klobásy
Rybí klobásy