Kuchařské recepty pro každého

Rybí karbanátky

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg rybího masa
30 dkg předvařené sóji
1 dcl mléka
3 rohlíky
2 cibule
10 dkg slaniny
3 vejce
1 lžíce oregána
1/2 lžíce majoránky
lžičku mletého pepře
1 lžíce vegety
2 stroužky česneku
sůl
1 kostka masoxu
strouhanka.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mléka nakrájíme na kostky nařezané rohlíky a necháme rozmočit.
Ryby očistíme a naporcujeme, dáme na trochu omastku podusit, odkostíme od silných kostí a pomeleme na masovém strojku.
Také umeleme namočené kostky rohlíku a česnek.
Na malé kostičky nakrájíme slaninu, osmahneme s nakrájenou cibulí a vmícháme do umletého masa, přidáme 3 vajíčka, veškeré koření a dobře promícháme.
Je-li hmota řídká přidáme strouhanku.
Lžící tvoříme karbanátky, které na pánvi s olejem opečeme z obou stran do zlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky