Kuchařské recepty pro každého

Rybí filé s houbovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g rybího filé
150 g žampionů
1 cibule
4 dcl mléka
sůl
mletý pepř
olej
1 dcl suchého bílého vína
2 dcl zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce hořčice
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filé opláchneme, zalijeme mlékem a na chladném místě necháme 60 minut.
Pak nakrájíme, osušíme, osolíme, vložíme do hrnce, podlijeme vínem a dusíme doměkka.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Pak zahustíme smetanou, do které jsme dohladka zamíchali mouku a hořčici, posypeme nasekanou natí a několik minut povaříme.
Podáváme přelité omáčkou a s vařenými brambory posypanými nasekanou petrželovou natí.
Rybí filé s houbovou omáčkou
Rybí filé s houbovou omáčkou