Kuchařské recepty pro každého

Rybářský kotlík

Potřebujeme tyto suroviny:
1000 g různých ryb
1 větší cibule
1 pórek
2 stroužky česneku
2 větší rajčata
150 g celeru
150 g mrkve
listové těsto
hladká mouka
mletý pepř
2 žloutky
kari koření
zelená petrželka
bazalka
tymián
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar.
Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky.
V oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a krájený česnek.
Přidáme nakrájená rajčata, nahrubo strouhaný celer, mrkev a osolíme.
Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rybí maso a provařujeme.
Dochutíme pepřem, lžičkou kari, zeleným kořením a zahustíme jíškou.
Uvařenou polévku rozlijeme do misek.
Okraje misek potřeme z vnějšku žloutkem.
Připravíme si listové těsto, které vyválíme na trochu větší rozměr než je průměr misky a položíme je na misku - žloutek plní funkci lepidla.
Vložíme do rozehřáté trouby asi na 15 - 20 minut.
Rybářský kotlík
Rybářský kotlík