rybarsky-kotlik
Rybářský kotlík

Rybářský kotlík


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1000 g různých ryb
• 1 větší cibule
• 1 pórek
• 2 stroužky česneku
• 2 větší rajčata
• 150 g celeru
• 150 g mrkve
• listové těsto
• hladká mouka
• mletý pepř
• 2 žloutky
• kari koření
• zelená petrželka
• bazalka
• tymián
• sůl
• olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar.
Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky.
V oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a krájený česnek.
Přidáme nakrájená rajčata, nahrubo strouhaný celer, mrkev a osolíme.
Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rybí maso a provařujeme.
Dochutíme pepřem, lžičkou kari, zeleným kořením a zahustíme jíškou.
Uvařenou polévku rozlijeme do misek.
Okraje misek potřeme z vnějšku žloutkem.
Připravíme si listové těsto, které vyválíme na trochu větší rozměr než je průměr misky a položíme je na misku - žloutek plní funkci lepidla.
Vložíme do rozehřáté trouby asi na 15 - 20 minut.
zpět na seznam receptů