Kuchařské recepty pro každého

Ryba v kokosové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g rybího filé
400 ml rybího vývaru
400 ml kokosového mléka
2 jarní cibulky
česnek
feferonka
olej
20 g zázvoru
1 lžička mleté kurkumy
4 lžíce rybí omáčky
stonek citronely
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zázvor a česnek oloupeme, feferonku omyjeme a očistíme a všechno nakrájíme nadrobno.
Česnek, zázvor a polovinu papričky za stálého míchání osmahneme na rozehřátém oleji.
Přidáme kurkumu, rybí vývar, kokosové mléko a rybí omáčku a necháme přejít varem.
Citronelu omyjeme, očistíme, nakrájíme šikmo na kousky, vložíme ji do omáčky a nepřikryté asi 5 minut vaříme.
Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, rozkrájíme na kousky, přidáme do omáčky, přikryjeme a na mírném ohni povaříme asi 5 minut.
Citronelu vyjmeme, cibulky očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme.
Kousky filé s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme cibulkou a zbylou feferonkou a podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
Ryba v kokosové omáčce
Ryba v kokosové omáčce