Kuchařské recepty pro každého

Růžový dortík

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g polotučného tvarohu
1 kelímek bílého jogurtu
1 polévkovou lžíci želatiny
2 lžíce ovocného červeného sirupu
2 lžíce cukru. Na omáčku 50 ml zakysané smetany
2 lžíce mléka
1 lžíci cukru
červený ovocný sirup
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody.
Tvaroh, jogurt, želatinu, sirup a cukr umixujte a nalijte domisek, které jste předem vypláchla studenou vodou.
Dejte zhruba na dvě hodiny ztuhnout do lednice.
Smetanu zřeďte mlékem a oslaďte, rozdělte ji na talířky a doprostřed vyklopte ztuhlé želatiny.
Smetanovou omáčku můžete ozdobit sirupem, který ozdobně upravíte vidličkou.
Růžový dortík
Růžový dortík