Kuchařské recepty pro každého

Růžičková polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g růžičkové kapusty
4 plátky anglické slaniny
1 malá cibule
250 g brambor
1 mrkev
30 g másla
750 ml zeleninového vývaru
1-2 lžíce světlé hotové jíšky
1-2 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev.
Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem.
Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15 - 20 minut).
Nakonec ji zahustíme jíškou, dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.
Porce polévky podáváme posypané opečenou slaninou.
Růžičková polévka