ruzickova-polevka
Růžičková polévka

Růžičková polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 400 g růžičkové kapusty
• 4 plátky anglické slaniny
• 1 malá cibule
• 250 g brambor
• 1 mrkev
• 30 g másla
• 750 ml zeleninového vývaru
• 1-2 lžíce světlé hotové jíšky
• 1-2 stroužky česneku
• majoránka
• sůl
• pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev.
Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem.
Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15 - 20 minut).
Nakonec ji zahustíme jíškou, dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.
Porce polévky podáváme posypané opečenou slaninou.
zpět na seznam receptů