Kuchařské recepty pro každého

Růžičková kapusta s uzeným masem

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g růžičkové kapusty
500 g uzeného bůčku
60 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
vegeta
80 g strouhaného sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapustičky očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě.
Pak je scedíme a necháme okapat.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme kapustu a mírně zalijeme vývarem z uzeného masa a chvíli dusíme.
Okořeníme pepřem a vegetou.
Před podáváním jednotlivé porce růžičkové kapusty posypeme strouhaným sýrem a přiložíme plátky uzeného masa.
Podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Růžičková kapusta s uzeným masem
Růžičková kapusta s uzeným masem