Kuchařské recepty pro každého

Ruský sýr

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g měkkého tvarohu
80 g změklého másla
160 g husté zakysané smetany
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletá sladká paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nastrouháme najemno a vymačkáme šťávu.
Česnek prolisujeme.
Tvaroh utřeme s máslem a kysanou smetanou dohladka, přidáme cibuli, česnek, papriku a sůl.
Vše pevně utáhneme do plátýnka, cedník položíme na nějakou velikostí odpovídající misku, vložíme směs v plátně, zatížíme sáčkem naplněným vodou a necháme 4 dny uležet - nejprve dva dny na chladnějším místě a pak přendáme do lednice.
Přebytečná tekutina by měla vykapat.
Ruský sýr
Ruský sýr