Kuchařské recepty pro každého

Ruský salát

Potřebujeme tyto suroviny:
120 g salátových brambor
120 g zahradních bobů
120 g mladých mrkviček
12 g kukuřičných klásků
120 g bílé ředkve nakrájené na hranolky
120 g mladých žampiónů nakrájených na kousky
250 g uvařených a vyloupaných krevet
120 g majonézy
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce opláchnutých a okapaných kaparů
2 lžíce olivového oleje
2 natvrdo uvařená vejce
4 řezy z ančoviček podélně rozpůlených
mletá paprika
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka.
V jiném hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme zahradní boby, povaříme 3 minuty, vodu slijeme, boby zchladíme studenou vodou a odložíme.
V dalším hrnci povaříme v mírně osolené vodě 6 minut mrkev, kukuřici a ředkev.
Žampiony smícháme s krevetami.
V jiné misce rozředíme majonézu citrónovou šťávou a polovinu směsi vmícháme do krevet a žampionů.
Přidáme kapary, zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
Míchanou zeleninu vybereme z hrnce naběračkou s otvory, prudce ochladíme pod tekoucí voou a dáme do mísy.
Když jsou brambory uvařené, slijeme z nich vodu, ochladíme je tekoucí vodou a přidáme k zelenině.
Zahradní boby vyloupeme a přidáme do mísy.
Nakonec salát pokapeme olivovým olejem a mírně promícháme.
Brambory a zeleninu rozdělíme na talíře, navrch upravíme směs s krevetami a vejce.
Vejce ozdobíme řezy z ančoviček a mletou paprikou.
Zbylou polovinu majonézy s citrónem podáváme zvlášť.
Ruský salát
Ruský salát