Kuchařské recepty pro každého

Ruské pirohy

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hrubé mouky
250 ml zakysané smetany
150 ml vody
1 vejce
1 lžíce másla
půl lžičky soli
na náplň: 200 g brambor vařených ve slupce + 100 g tvarohu + cibule + olej + sůl + pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hrubou mouku smícháme se solí, přidáme změklé máslo, vejce, přilijeme vodu a vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli uležet.
Vařené brambory oloupeme, umeleme na masovém strojku, přidáme nakrájenou a osmaženou cibuli, tvaroh, osolíme a opepříme a dobře promícháme.
Těsto rozválíme na tloušťku na asi 2 mm, rozkrájíme na čtverečky, naplníme bramborovo-tvarohovou směsí, dobře uzavřeme a vaříme v osolené vodě 3-4 minuty.
Podáváme polité máslem a smetanou.
Ruské pirohy
Ruské pirohy