• 300 g mladých husích jater
• 10 uvařených vajec
• máslo
• 1 lžíce jemně nasekaných kaparů
• sůl
• pepř
• 3 lžíce sladké smetany
• majonéza
Husí játra nakrájíme a podusíme na másle.
Pak je prolisujeme přes jemné síto.
Na mísu dáme 130 g másla, utřeme do pěny a za dalšího tření přidáme asi 4 natvrdo uvařené žloutky, kapary, špetku soli, špetku tlučeného pepře, prolisovaná játra a je-li směs tužší, zapracujeme do ní smetanu.
Uvařená vejce natvrdo rozřízneme po délce, vyjmeme z nich žloutky a dolíčky v nich vyplníme játrovou hmotou pomocí plnícího sáčku.
Křížem vystříkáme přes tuto nádivku ozdobu z husté majonézy.
Srovnáme je na ploché míse a zalijeme rosolem, který necháme ztuhnout.