Kuchařské recepty pro každého

Ruská husí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g husích drobů
250 g kořenové zeleniny
1 pórek
1 červená řepa
150 g kysaného zelí
1 brambor
2 stroužky česneku
70 g rajčatového protlaku
olej
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
1 dcl zakysané smetany
2 bobkové listy
pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Husí droby umyjem a uvaříme.
Na oleji orestujeme protlak, cukr a ocet, přidáme očištěnou a nakrájenou řepu, zalijeme trochou vývaru a uvaříme.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostky, osmahneme na oleji, podlijeme vývarem z drobů a uvaříme ji doměkka.
Potom k ní přidáme uvařenou řepu, nakrájené kysané zelí, bobkový list, prolisovaný česnek, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme 20 minut.
Podáváme se zakysanou smetanou.
Ruská husí polévka