Kuchařské recepty pro každého

Rozpeky se sralkama

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g švestek
250 g polohrubé mouky
125 ml mléka
50 g másla
40 g cukru
1 žloutek
20 g droždí
sůl
mák
máslo na pokapání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z droždí, trochy vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.
Máslo utřeme se zbylým cukrem, přidáme žloutek, mouku, zbytek mléka, sůl a kvásek a vypracujeme měkké těsto.
Necháme asi 30 minut na teplém místě kynout.
Po vykynutí těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát a nakrájíme na čtverečky.
Do středu každého čtverečku dáme vypeckovanou švestku, hodně posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem, okraje přehneme a spojíme, dáme na vymazaný plech a necháme ještě vykynout.
Pak pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova.
Rozpeky se sralkama
Rozpeky se sralkama