Kuchařské recepty pro každého

Rozinková srdíčka

Potřebujeme tyto suroviny:
240 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
110 g másla
80 g rozinek
20 g oříšků
2 žloutky
1 bílků na potření
čokoláda na polevu
na mandlovou směs: 100 g mandlí + 120g moučkového cukru + 1 bílek + 1 lžíce rumu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mouky přidáme cukr, máslo, rozinky nasekané nadrobno, nasekané ořechy, žloutky, zamícháme těsto a dáme odpočinout do chladu.
Potom ho rozválíme na tloušťku 3 mm, formičkou vykrajujeme malá srdíčka, uložíme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme do růžova.
Mezitím připravíme mandlovou směs: mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme, umeleme a promícháme s cukrem, bílkem a rumem.
Tužší směs rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme stejná srdíčka jako z těsta.
Mezi dvě upečená a vychladnutá srdíčka vložíme jedno srdíčko z mandlové směsi natřené z obou stran bílkem, lehce stlačíme a polovičky každého srdíčka polijeme rozehřátou čokoládou.
Rozinková srdíčka
Rozinková srdíčka