Kuchařské recepty pro každého

Roštěnka plněná nivou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky roštěnky
10 dkg Nivy
2 dcl smetany na šlehání
kremžská hořčice
francouzská hořčice
cibule
česnek
worčestrová omáčka
olej
máslo
pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky roštenky odblaníme, rozklepeme na tenko, vetřeme do nich z jedné strany trochu česneku rozetřeného se solí a worčestrovou omáčkou, na druhou stranu navršíme rozdrobený sýr, přeložíme, okraje sepneme, trochu posypeme pepřem a smažíme na středním ohni na oleji.
Cibuli nakrájíme najemno a krátce zpěníme na másle, pak zalejeme šlehačkou a necháme přejít varem.
Přidáme 1 lžíci kremžské horčice a trochu francouzské hořčice a necháme zhoustnout.
Při podávání touto omáčkou přelijeme hotové roštenky.
Podáváme s rýží.
Roštěnka plněná nivou
Roštěnka plněná nivou