Kuchařské recepty pro každého

Roštěná s Nivou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky roštěné
10 dkg Nivy
2 dcl smetany ke šlehání
kremžská hořčice
francouzská hořčice
1 cibule
sůl
pepř
česnek
worcester
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky roštěné odblaníme a rozklepeme na tenko.
Vetřeme do nich po jedné straně trochu česneku se solí a worcesterem.
Na druhou navršíme rozdrobený sýr, přeložíme a okraje sklepeme, až vznikne kapsa.
Jemně posypeme pepřem a a smažíme na středním ohni na oleji.
Cibuli nasekáme velmi jemně a krátce zpěníme na másle.
Zalijeme šlehačkou a necháme přejít varem.
Přidáme lžíci kremžské hořčice, a pár kapek ostré francouzské hořčice.
Necháme zhoustnou a touto omáčkou přelijeme usmažené roštěnky.
Podáváme s rýží.
Roštěná s Nivou
Roštěná s Nivou