Kuchařské recepty pro každého

Roštěná po cikánsku

Potřebujeme tyto suroviny:
4 roštěnky
4 plátky slaniny
2 cibule
2 lžíce sádla
1 dl smetany
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou a vložíme naklepané, osolené a na krajích naříznuté roštěnky, které prudce po obou stranách opečeme.
Potom je mírně podléváme, vždy, když se tuk odděluje od šťávy.
Smetanu smícháme s moukou a měkké roštěnky zahustíme.
Krátce povaříme a podáváme s rýží.
Na každou porci masa dáme hřebínek opečené slaniny.
Roštěná po cikánsku
Roštěná po cikánsku