Kuchařské recepty pro každého

Roštěná na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
4 roštěnky
1 dl bílého vína
20 g hladké mouky
80 g cibule
40 g oleje
1 lžíce rajčatového protlaku
mletá paprika
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Roštěnky nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou smíchanou se špetkou papriky.
Vložíme je do kastrolu se zahřátým olejem a po obou stranách lehce osmahneme.
Přisypeme rozkrájenou cibuli, osmažíme dorůžova, podlijeme šálkem horké vody a dusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, aby zůstal jen tuk, zředíme vínem, přidáme protlak a krátce povaříme.
Nakonec dle chuti přisolíme.
Podáváme nejlépe s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.
Roštěná na víně
Roštěná na víně