Kuchařské recepty pro každého

Roštěná na lyonský způsob

Potřebujeme tyto suroviny:
4 roštěnky
4 cibule
0,2 l bílého vína
2 lžičky mleté sladké papriky
3 lžíce hladké mouky
4 lžíce rostlinného oleje
mletý černý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Roštěnky naklepeme, na okrajích mírně nařízneme, osolíme, opepříme, lehce posypeme moukou a v chladničce necháme chvíli odležet.
Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, přelejeme je vínem, osolíme a opepříme.Přidáme papriku a vše promícháme.
Kolečka cibule necháme okapat, lehce je pomoučníme a pak je na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova smažíme.
Roštěnky opečeme na rozpáleném oleji a servírujeme je obložené smaženými kolečky cibule.
Roštěná na lyonský způsob
Roštěná na lyonský způsob