rostacka-polevka
Rošťácká polévka

Rošťácká polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 100 g uzeného bůčku
• 100 g párků
• 350 g kysaného zelí
• 100 g cibule
• 3 stroužky česneku
• 1,5 l vody
• 2 dcl zakysané smetany
• 50 g tuku
• 2 lžíce hladké mouky
• 50 g rajčatového protlaku
• sůl
• mletý černý pepř
• mletá červená paprika
• 2 bobkové listy
• kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak, mletou červenou papriku a trochu podlijeme vodou.
Přidáme ještě na kostky nakrájený uzený bůček a vše spolu podusíme do poloměkka.
Potom přidáme zelí, bobkový list, kmín, rozetřený česnek a sůl, dolijeme vodu a uvaříme do měkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a provaříme.
Nakonec dochutíme pepřem, podle potřeby přidáme trochu cukru, pokud je zelí kyselejší, a přidáme na kolečka nakrájený párek.
zpět na seznam receptů