Kuchařské recepty pro každého

Rolovaná telecí pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg telecí pečeně
200 g uzeného masa
200 g jater
50 g slaniny
100 g másla
20 g hladké mouky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí pečeni rozřízneme a rozklepeme na větší plát (aby se do něj daly pohodlně zavinout zbylé suroviny).
Uzené maso, slaninu a játra nakrájíme na plátky, které rozložíme na telecí plát, který pak zavineme a zavážeme nití.
Na pekáči rozehřejeme máslo, maso na něm rychle ze všech stran zatáhneme a pak v troubě upečeme (podle potřeby občas trochu podlejeme).
Upečenou telecí pečeni vyndáme a rozvážeme.
Vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.
Rolovanou telecí pečeni podáváme s touto omáčkou a rýží.
Rolovaná telecí pečeně
Rolovaná telecí pečeně