Kuchařské recepty pro každého

Roláda z vepřového masa

Potřebujeme tyto suroviny:
na palačinky: 2 vejce + 1 lžíce hladké mouky + 2 lžíce máčeného škrobu + špetka soli + voda + 2 lžíce oleje
na náplň: 400 g mletého vepřového masa + 100 g slaniny + 100 g jater + 100 g šunky + 2 vejce + špetka soli + 2 lžičky mletého muškátového oříšku + 1 lžička mletého koření kari + 2 lžičky mletého pepře + špetka Glutasolu
1 hlávkový salát na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z hladké mouky, vajec, škrobu a vody umícháme řídké těstíčko.
Na větší pánvi rozpustíme olej a z těstíčka upečeme 2 až 3 velmi slabé palačinky.
Opékáme je mírně jen po jedné straně a neotáčíme je.
Po upečení je necháme vychladnout.
Mezitím si uděláme náplň.
Umleté vepřové maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, mletý pepř, mletý muškátový oříšek, mleté koření kari a Glutasol.
Dobře promícháme a po částech rozetřeme na opečenou stranu připravených palačinek, přidáme na delší nudle rozkrájenou šunku, slaninu a uvařená játra.
Potom palačinky pevně srolujeme a položíme do utěrky, zavineme a utěrku patřičně utáhneme.
Dáme na pařák do hrnce a vaříme v páře podle velikosti rolády 60 až 80 minut.
Po uvaření roládu vyjmeme a necháme vystydnout.
Před podáváním krájíme na jednotlivé plátky a zdobíme hlávkovým salátem.
Roláda z vepřového masa
Roláda z vepřového masa