Kuchařské recepty pro každého

Roláda s jahodami

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce cukru krupice
na krém: 250 ml mléka + 1 vanilkový pudink + 100 g cukru krupice + 1 máslo + rum
jahody
čokoláda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ušleháme bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou vyšleháme do pěny (asi 3 minuty), pak opatrně a postupně vmícháme do bílkové směsi.
Směs natřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě při 180°C asi 12 minut.
Po upečení ještě teplé srolujeme.
Krém připravíme tak, že z mléka, vanilkového pudinku a cukru uvaříme pudink a necháme vychladnout.
Pak zašleháme do 1 másla a dochutíme rumem.
Krémem promažeme roládu, poklademe bohatě jahodami, roládu zavineme, potřeme krémem i vrch rolády a posypat nastrouhanou čokoládou.
Nakonec dozdobíme zbylým krémem a jahodami.
Roláda s jahodami
Roláda s jahodami