Kuchařské recepty pro každého

Rizoto z kuřecího masa s houbami

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g zbylého pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
300 g rýže
200 g žampionů nebo jiných hub
40 g slaniny
60 g cibule
1 lžíce sterilovaného hrášku
1 zelená paprika
2 rajčata
60 g tvrdého sýra
20 g másla nebo rostlinného tuku
petrželka
kmín
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Část jemně sekané cibule zpěníme na másle nebo rostlinném tuku, přidáme pokrájené žampiony, osolíme, okmínujeme a dusíme ve vlastní šťávě.
Vypranou rýži zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Zbylou cibuli osmažíme na pokrájené slanině, přidáme proužky zelených paprik, čtvrtky rajčat, pokrájené kuřecí maso a krátce podusíme.
Dušenou rýži smícháme s dušenými houbami, zeleninou a masem.
Nakonec vmícháme okapaný sterilovaný hrášek a necháme prohřát.
Na talířích sypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky.
Podáváme s kompotem.
Rizoto z kuřecího masa s houbami
Rizoto z kuřecího masa s houbami