Kuchařské recepty pro každého

Rizoto z husích jater

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g husích jater
90 g másla
30 g cibule
2 žampiony
30 g husího sádla
200 g rýže
20 g parmezánu
vývar
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěná husí játra nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na nadrobno nasekané cibulce osmahnuté na másle přibližně deset minut.
Pak je opepříme, přidáme na másle podušené na plátky nakrájené žampiony a zvlášť na husím sádle podušenou rýži (krátce osmahneme, zakryjeme vodou a udusíme téměř do měkka - pokud je vody málo tak ji trošičku vařící dolijeme), vše pečlivě promícháme, trochu zalijeme vývarem a spolu dusíme tři minuty.
Podáváme posypané parmezánem.
Rizoto z husích jater
Rizoto z husích jater