Kuchařské recepty pro každého

Rizoto s husími drůbky

Potřebujeme tyto suroviny:
1-1,5 kg husích drůbků (křídla
krky
žaludky
srdce
játra)
400 g rýže
100 g cibule
100 g sterilovaného hrášku bez nálevu
tuk
sůl
pepř
vývar z drůbků
zelená petrželka
100 g tvrdého sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné a omyté drůbky (bez jater) uvaříme ve slané vodě.
Poté je zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky.
Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájená játra a krátce podusíme.
Pak přidáme drůbky, opepříme, osolíme, podle potřeby podlijeme trochou z vývaru a krátce povaříme.
Přidáme opláchnutou a okapanou rýži, zalijeme vývarem z drobů, necháme bez promíchání projít varem a pod poklicí nebo v troubě dusíme do měkka.
Do hotového rizota vmícháme hrášek.
Porce posypeme nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.
Rizoto s husími drůbky
Rizoto s husími drůbky