Kuchařské recepty pro každého

Rizoto na pivu

Potřebujeme tyto suroviny:
40 dkg rýže
1 cibule
2 dcl piva
1 l vývaru
6 dkg másla
olej
tvrdý sýr
sůl
mletý bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme najemno, na másle a oleji necháme zesklovatět, opepříme, přidáme rýži, zamícháme a opražíme.
Pak podlijeme polovinou piva a necháme ho vstřebat.
Přidáme zbylé pivo a za častého míchání ho také necháme nasáknout do rýže.
Pak zalijeme horkým vývare a pokaždé, když se vstřebá, přidáme naběračku dalšího vývaru, dokud nebude rýže uvařená.
Nakonec přidáme strouhaný sýr, dochutíme solí a pepřem a zamícháme.
Rizoto na pivu
Rizoto na pivu