Kuchařské recepty pro každého

Římský salát s rajčaty a olivami

Potřebujeme tyto suroviny:
1 hlávka římského salátu
500 g rajčat
1 cibule
100 g oliv plněných česnekem
2 lžíce smetany
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce červeného vinného octa
bílý mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smetanu rozmícháme s hořčicí a octem, ochutíme kořením a metlou po troškách zašleháme olej.
Ze salátu odstraníme košťál a vnější listy, salát nakrájíme na kousky velké asi 3 cm, omyjeme vodou a osušíme.
Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky.
Olivy nakrájíme na silnější plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Všechno společně vložíme do zálivky a promícháme.
Římský salát s rajčaty a olivami
Římský salát s rajčaty a olivami