Kuchařské recepty pro každého

Římské sýrové halušky

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g mouky
0,5 l mléka
2 vejce
50 g másla
40 g ementálu
20 g parmezánu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku smícháme s vejci a pomalu přiléváme mléko.
Přidáme ementál nakrájený na malé kostky, postavíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne.
Potom ji osolíme a přidáme polovinu dávky másla.
Až těsto vychladne, za pomoci lžičky vykrajujeme halušky, dáváme je do mísy vymazané máslem, prokládáme kousky zbylého másla a posypeme strouhaným parmezánem.
Mísu přiklopíme a masu chvíli zapečeme v troubě.
Podávame teplé jako přílohu napříkald k dusenému hovězímu masu nebo jako samostatné jídlo.
Římské sýrové halušky
Římské sýrové halušky