Kuchařské recepty pro každého

Řezy z vaječného koňaku

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g polohrubé mouky
4 vejce
4 lžíce horké vody
200 g práškového cukru
1 lžička kypřícího prášku
1 balení vanilkového cukru
250 g másla
na krém: 150 g másla + 2 balení vanilkového pudingu + 150-200 ml vaječného koňaku + máslové sušenky + 500 ml mléka + 150 g práškového cukru + rum + čokoládová poleva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z másla, mouky, vajíček, vanilkového cukru, prášku do pečiva a vody vypracujeme těsto.
Rozetřeme ho na vymazany a moukou vysypaný plech.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 13 minut a další 2 minuty ho necháme stát ve vypnuté troubě.
Na krém rozetřeme máslo s cukrem.
Z 2 balení vanilkového pudingu a půl litru mléka uvaříme pudingovou směs, necháme vychladnout ve vodní lázni se studenou vodou a v průběhu chladnutí často mícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Postupně přimícháme vymíchané máslo s cukrem a nakonec vaječný koňak.
Krémem potřeme vychlazené těsto.
Sušenky krátce namočíme do rumu zředěného s vodou a pokládáme je jednu vedle druhé na krém, potíráme rozpuštěnou čokoládovou polevou a vložíme na pár hodin do chladničky ztuhnout.
Řezy z vaječného koňaku
Řezy z vaječného koňaku