Kuchařské recepty pro každého

Řecké velikonoční sušenky

Potřebujeme tyto suroviny:
2 a čtvrt hrnku hladké mouky
čtvrt lžičky soli
1 a čtvrt lžičky prášku do pečiva
1 hrnek moučkového cukru
půl hrnku rozpuštěného másla
půl lžičky vanilky (prášek nebo pár kapek vanilkové esence)
1 lžíce mléka
1 vejce
na potření: 1 žloutek + 1 lžíce mléka + 3 lžíce sesamových semínek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V míse smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva.
Ve druhé míse smícháme cukr a rozpuštěné máslo, přidáme vanilku, mléko a vejce a promíchejte.
Pak přidáme mouku se solí a pořádně zpracujeme.
Z těsta oddělujeme lžící vždy kousek a na pomoučeném vále z něj vyválejte šulánek.
Konce zmáčkneme dohromady - tvoříme kolečka a různé další tvary.
Dáme na vymazaný plech, potřeme žloutkem s mlékem, posypeme sezamem a pečeme 13 až 15 minut, dokud nezhnědnou. Pak necháme vychladnout.
Řecké velikonoční sušenky
Řecké velikonoční sušenky